| מאסטר ויזה מנהלת מאגר מידע באישור משרד המשפטים

כניסה לארה"ב עם דרכון פולני

פולין הצטרפה באופן רשמי לאיחוד האירופי במאי 2004 ובשנים שלאחר מכן היא הצטרפה ל-'אמנת שנגן', במסגרתה הגבולות של פולין נפתחו לשאר מדינות האיחוד האירופי. נכון להיום פולין היא אחת מאותן מדינות שנכללות בתכנית ה –VWP ורוב אזרחיה זכאים להסדר כניסה לארה"ב עם דרכון פולני אולם מסיבות טכניות - פולנים לא יכולים לנסוע לארה"ב תחת פטור מויזה

כל היתרונות של דרכון פולני

דרכון פולני מאפשר תנועה חופשית במדינות האיחוד האירופי, אפשרויות תעסוקה רבות, הנחה בשכר הלימוד במדינות שונות באירופה, אפשרות השקעה בנדל"ן ללא שותף מקומי, זכאות להנחה במיסוי על רכישה של מקרקעין בחלק ממדינות האיחוד ועוד. נכון לשנת 2018 בישראל מצויים מעל למיליון אזרחים ישראליים אשר זכאים או שיש ברשותכם דרכון פולני. יתרונות נוספים המשוייכים לדרכון הפולני הם שלכל אדם המחזיק בו יש זכויות שוות כמו לכל אחד ביבשת אירופה. אזרחות כפולה (ישראלית ופולנית), כל ההטבות המגיעות לאזרח הפולני ועוד. בעלי דרכון פולני זכאים למעבר חופשי בין הגבולות של שאר המדינות הנכללות באיחוד האירופאי, אך מה קורה כאשר בעל דרכון פולני מעוניין להיכנס אל ארצות הברית עם הדרכון הפולני שלו? האם כניסה לארה"ב עם דרכון פולני אפשרית או שמא הוא זקוק לויזה לארה"ב?

כניסה לארצות הברית עם דרכון פולני - התחזית

נכון לעכשיו פולין אינה נמנית עם המדינות שאזרחיהן פטורים מויזה (אשרת כניסה) לארה"ב לתקופה של 3 חודשים. כיוון שפולין נחשבת לידידתה של ארצות הברית, בשנים האחרונות מתקיימים מגעים רבים ומשא ומתן לביטולה  של ויזה לארה"ב למחזיקי דרכון פולני, אך נכון להיום, הדבר לא צלח ואין אפשרות של כניסה לארה"ב עם הדרכון הפולני.

פולין לא נכללה בתכנית ה- VWP משום שהקונגרס האמריקאי שינה את הכללים בכל הקשור אל כניסתן של מדינות לתכנית. אם בעבר מדינה לה היו 10% מסורבי ויזה לארה"ב לא יכלה להיכנס לתכנית. כיום מדינות שמגישות מועמדות חייבות להוכיח שיש להם מקסימום 3% מסורבי ויזה. נכון לשנים האחרונות 9% מהפולנים מסורבי ויזה לארה"ב.

פולין לא זכאית לאישור כניסה לארה"ב, בעלי דרכון פולני חייבים בויזה לארה"ב!

באם פולין תיכנס לתכנית ה- VWP בעתיד, תתאפשר כניסה לארה"ב עם דרכון פולני ל- 90 ימים באם תעמדו בתנאים הבאים:

  • אם אתם אזרחי פולין או אזרחי אחת מאותן מדינות המשתייכות אל תכנית הפטור מויזה.
  • אם אין ברשותכם אשרת ביקור בארצות הברית.
  • התכנון שלכם הוא לשהות בארה"ב לתקופה שאינה עולה על 90 ימים סה"כ.
  • התכנית שלכם היא להגיע אל ארה"ב למטרת פנאי או עסקים.
  • יש לכם דרכון ביומטרי עם שבב אלקטרוני.
  • יש לכם כרטיס אשראי או פאי פל באמצעותם תוכלו לשלם אגרת ESTA של 14$ אונליין.
  • תוכלו לספק מידע אודות מקום התעסוקה שלך בהווה או המקום האחרון בו הועסקת.

באם תעמדו בכל הקריטריונים תוכלו להיכנס אל אתר רשות ההגירה האמריקאי, למלא את הפרטים ולהמתין עד הנפקת אשרת כניסה אלקטרונית לארה"ב (ESTA). בהצלחה!

רוצה שנעשה את העבודה בשבילך?

נגישות