הוצאת אזרחות אמריקאית לילד - MasterVisa
| מאסטר ויזה מנהלת מאגר מידע באישור משרד המשפטים

הוצאת אזרחות אמריקאית לילד

רוצים להוציא אזרחות אמריקאית לילדכם? נשמח לבדוק את זכאותכם ולעזור לכם בתהליך הגשת הבקשה! מאסטר ויזה עזרה לישראלים ואמריקאים רבים להוציא אזרחות אמריקאית לילדיהם!

באופן כללי הקריטריון לקבלת אזרחות אמריקאית לילד מתחלק לשניים:
באמצעות ההורה האמריקאי של הילד או באמצעות סבא/סבתא האמריקאי/ת של הילד.

תנאים לזכאות לאזרחות אמריקאית עבור ילד:

ילד שנולד להורה אמריקאי מחוץ לגבולות ארה"ב זכאי לקבל אזרחות אמריקאית בתנאי שהוריו עונים על הקריטריונים של חוק העברת האזרחות האמריקאי.

ההמלצה הטובה ביותר: להגיש בקשה לאזרחות מיד לאחר לידת הילד. יחד עם זאת ניתן לבצע התאזרחות אמריקאית לילד ללא הגבלת גיל. 

חשוב לדעת: השגרירות האמריקאית ממליצה להגיש את הבקשה להוצאת דרכון ומספר ביטוח לאומי אמריקאי במקביל להוצאת האזרחות האמריקאית ובאותו הזמן ולהציגם בפגישה שתיקבע לדון בבקשה. למרות שייתכן וילדכם נושא אזרחות אחרת עליו או עליה להיכנס לארצות הברית אך ורק עם דרכון אמריקאי בתוקף.

תנאים להוצאת אזרחות אמריקאית לילד באמצעות הורה אמריקאי

ילד שנולד להורה אמריקאי, מחוץ לארה"ב זכאי להגשת בקשה לאזרחות אמריקאית בתנאי שההורה התגורר בארה"ב במשך 5 שנים כאזרח אמריקאי באופן מצטבר, (לפחות שנתיים מעל גיל 14) וכל זאת טרם לידתו של הילד. 

על ההורה האמריקאי להוכיח את שהייתו בארה"ב באמצעות מסמכים תומכים, כגון: אישורי תשלום מיסים, תעודת בית ספר, פנקס חיסונים, חשבונות בנק וכו'.

תהליך התאזרחות יתבצע בשגרירות ארה"ב בישראל.

אגרות משוערות: 100$ אגרת דיווח ילודה והנפקת תעודת אזרחות, 105$ אגרת הנפקת דרכון אמריקאי התקף ל5 שנים. 

אם ההורה האמריקאי אינו עומד בתנאים הנ"ל, עליו לבחון אפשרות להוצאת אזרחות לילד באמצעות חוק הסבא.

תנאים להוצאת אזרחות אמריקאית לילד באמצעות חוק הסבא

ילד שנולד להורה אמריקאי (שאינו עומד בתנאים להעברת האזרחות) יכול לבחון אפשרות להעברת אזרחות אמריקאית באמצעות הסבא או הסבתא של הילד. 

בכדי להעביר את האזרחות על הסבא או הסבתא לעמוד בתנאים הבאים: 

התגוררו (אחד מהם לפחות)  בארה"ב במשך 5 שנים כאזרח אמריקאי באופן מצטבר, (לפחות שנתיים מעל גיל 14) וכל זאת טרם לידתו של הנכד. 

על הסבא האמריקאי להוכיח את שהייתו בארה"ב באמצעות מסמכים תומכים, כגון: אישורי תשלום מיסים, תעודת בית ספר, פנקס חיסונים, חשבונות בנק וכו'.

תהליך התאזרחות יתבצע בארה"ב ולא בישראל.

אגרות משוערות: 1170$ אגרת התאזרחות, 105$ אגרת הנפקת דרכון אמריקאי התקף ל-5 שנים. 

ניתן לבצע תהליך זה עד גיל 18 של הילד בלבד, לאחר מכן הדבר לא יתאפשר.

בנוסף יש לצרף את המסמכים הבאים:

  • תעודת לידה ישראלית: מונפקת על ידי משרד הפנים הישראלי ועליה שם הילד ושמות הוריו, יש להביא מסמך המקורי.
  • תמונה לדרכון: יש להביא תמונה בגודל 5 ס"מ על 5 ס"מ שצולמה במהלך 6 החודשים האחרונים! (יש לציין שאין צלם או חנות צילום בשגרירות האמריקאית).
  • תעודת נישואים: תעודה מקורית או העתק נאמן למקור שהונפק ע"י הרשות המוסמכת במדינה בה נערכו הנישואים + צילום של תעודת הנישואים.
  • הוכחה על אזרחות אמריקאית: ההורה האמריקאי של הילד חייב להציג את הדרכון האמריקאי בנוסף לשלושה צילומים של הדרכון.
  • דרכון / תעודה מזהה של ההורה שאינו אמריקאי: על ההורה שאינו אמריקאי להביא דרכון או תעודה מזהה + 3 צילומים של העמוד הראשון של הדרכון או התעודה המזהה.
  • דרכון ישראלי או זר של הילד: במידה והוצא דרכון ישראלי לילד, יש להביאו + צילום של העמוד הראשון בדרכון.
  • הצהרה מקורית חתומה על ידכם המאשרת שלא הוצא מספר ביטוח לאומי אמריקאי לילדכם על ידי המשרד לביטוח הלאומי.
  • הוכחות על שהות פיזית של ההורה האמריקאי בארה"ב כמו: תעודת חיסונים, רישום מבתי ספר, אוניברסיטה או מכללה, החזרי מס ורישום על עבודה.
  • דרישות נוספות אישיות.

מאסטר ויזה מובילה בתוצאות! אנו כאן בשבילכם לטיפול מהיר ויעיל בהוצאת אזרחות אמריקאית לילדכם.

רוצה שנעשה את העבודה בשבילך?

סגירה
נגישות